zaterdag 28 juni 2008

straatfeesten expowijk

Expo 58, ondertussen reeds 50 jaar geleden, was de reden van het ontstaan van onze wijk! En dit mocht uiteraard uitgebreid gevierd worden. Straatfeesten met als thema onze verschillende expo gerelateerde straatnamen. Alles werd letterlijk in de bloemetjes gezet. Ook verschillende thema snacks werden her en der aangeboden.

Een reuze springkasteel in de azielaan waar er chinese wimpels over de straten wapperden en er alleen maar gele medemensen rondliepen. chinese loempia's maakten het geheel compleet. De kwiebus van de stad antwerpen had het eden plein ingepalmd met allerlei leuke activiteiten. Appelgebak en verboden appelen waren, uiteraard, in de 'eden'laan te verkrijgen. Kleine koninginenhapjes werden gesmaakt in de Vorstenhuislaan. Melkproducten allerlei in de melkweg ofte Planetariumlaan. enzovoort enzovoort ...

de dag werd afgesloten met een straatbarbeque. geweldig leuk met de buren, een hele hoop klein grut; met ontzettend veel helpende handen werd de grijze ochtend uiteindelijk een heel zonnige dag!


als dessert van onze straat BBQ werd er plots een waar kunstwerk te voorschijn getoverd. een reuze chocolade atomium geflankeerd door maar liefst een stuk of acht taartkunstwerkjes. Over verborgen talenten gesproken.




De dochter slaapt ondertussen als een roos na een geweldige dag. Eerst vroeg uit de veren om mee te helpen aan de voorbereidingen, vervolgens gaan zwemmen met tommy & katrin en sven & lies; daarna spelen op het sprinkasteel (een reuze draak van wel 20 meter lang, met allerlei hindernissen) met de vele buurtkinderen, samen met oma en opa de tour van de wijk. daarna nog eens met de fiets met papa diezelfde toer :) , gevolg door ... jawel ...nog meer spelen!




Geen opmerkingen: