zondag 9 augustus 2009

half leeg, half vol

half weg ...
Juli is weer voorbijgegleden, afwisselend werk en vakantie.

klimmen in kalmthout met dochter en zus, zwemmen in Bornem met dochter en petekind, lang weekendje Fontainbleau met dochter en indoor/joker vrienden, speelstraat met frietkraam, etentje in het TC bij Antje, buurtkinderen en vriendinnetjes in de tuin, vakantiehamsters en logeerkatten ..
hoe schoon de zomer wel kan zijn ... voor een zevenjarige

de laatste week van Juli werd de jongedame gedropt in Alphen aan Rijn voor haar eerste scoutskamp. Gepakt en gezakt, weliswaar met één zak te weinig want de zwemzak bleef braaf klaar staan in de hal ipv mee in de auto te springen, vertrokken we samen met Leen en dochter richting Nederland. Ongelooflijk hoe het vakantie gevoel je overvalt telkens je het waterrijke buurland binnenrijdt. En wat een mooie tijd ze weer beleefd hebben mocht duidelijk worden uit de non-stop verhalen over bosspelen en riviertjes, dagtochten en kampvuren die de dochter nog tot laat in de avond gretig bleef opdissen. Getuige ook de mooie reeks foto's die de leiding vakkundig online plaatsten op hun mooie vernieuwde website. Dank voor de goede zorgen!
Na een beetje slaap te hebben ingehaald, wat leuk trouwens dat de dochter eindelijk ook begint uit te slapen, mocht papa zich klaarmaken voor zijn eerste iron sprint. De dochter verkoos om thuis te blijven met oma en opa en de buurt mee op stelten zetten tijdens de eerste dag van de speelstraat.
De speelstraat werd gisteren afgesloten met een klein straatfeestje. Een, al dan niet, rijdend frituur zorgde voor de innerlijke mens terwijl er uit verschillende keukens wijn en cava tevoorschijn werd getoverd. Spellen werden gespeeld, sportieve verhallen werden door de papa's opgedist, plannen werden gesmeed (volgend jaar dodentocht met Steve :) ) ...

Straks nog een beetje inpakken om vervolgens weer drie dagen richting ardennen te trekken met de dochter en tent.

Helemaal weg.

Geen opmerkingen: