vrijdag 1 augustus 2008

Montreal

donderdag, 24 juli

vandaag ontbijt met de ‘band’. de families Tierney’s en vrienden nodigden ons uit voor eengezamenlijk ontbijt. Tof initiatief dat ons aanzet tot een wedergeste, dus vrijdag ontbijt bij ‘ons’.

er staat een trip naar montreal op het programma vandaag. De dames gaan winkelen, de kinderen worden op sleeptouw genomen.
Lisse (4jaar), Sarah (5 jaar), Jasmine (10) en Lissa (14) zijn de IMAGE_400 nieuwe vriendinnetjes van de dochter. Het oude montreal is mooi, niet supergroot. Hier zien we eigenlijk voor de eerste maal echte toeristen! Niet dat het hier druk is ofzo maar ze vallen wel op. Oude gebouwen en kerkjes worden afgewisseld met hypermoderne buildings. Alles loopt schots en scheef door elkaar. Via chinatown lopen we richting water, langs de kades en terug het centrum in. Leuk om toch nog eens iets te zien. ‘s avonds worden we verwacht op een repetitie van de trouw. Veel volk in het kleine presbyterian kerkje. De ‘minister’ komt iedereen persoonlijk een hand geven. aansluitend is er eten en drank voorzien in een zomerverblijf van een van de bruidsmeisjes. Vlak bij Lancaster aan de St Lawrence river, die op sommige plaatsen tot 6km breed is heb ik me laten vertellen, wordt er gezellig getafeld met vrienden en familie. Toffe boel! de dochter geniet van de aanwezige belgische kinderen die ondertussen nog werd uitgebreid met Maya (8 jaar) wat het totaal op 6 belgische meisjes brengt. Als we ‘s avonds huiswaarts keren is de dochter nog klaarwakker en vol verbazing over de zwaartekracht, het hoe en waarom van onze ronde aarde en of er dan wel of niet ‘twee’ zonnen zijn. grappig om haar om half elf een spreekbeurt te horen geven over het ontstaan van de mensheid. over zaadjes die vliegjes, kevers, vissen, apen, chimpansees en dan mensen worden!

Geen opmerkingen: