dinsdag 3 januari 2012

stralend weer in orcières

ik had U een foto beloofd, van het uitzicht, weet U wel?
Getrokken om half negen 's morgens, vanop ons terras.De zon komt net piepen boven de besneeuwde bergen! idyllisch nietwaar?
Het werd dan ook een schitterende dag. Verse sneeuw, gemiddeld veertig centimeter met op sommige plaatsen, off piste weliswaar, dieptes tot 70 centimer. Persoonlijk voor U getest!
Iets na negen uur stonden wij, drie families, weer paraat aan onze eerste skilift. Inclusief klein mannen. Nog snel een afdaling meepikken alvorens de kroost weer te overhandigen aan de kundige handen van het ESF.
De mist op de achtergrond is geen smet op deze wolkeloze zonnige dag maar wel de sneeuwkanonnen die heel de dag lang duchtig bleven sproeien. 's Middags kregen wij enkel happy kids terug afgeleverd. De ene was blij dat zijn snowboard les goed verlopen was, de anderen waren blij dat het een toffe les was en mijn dochter had blijkbaar heel de voormiddag diepsneeuw opgezocht en nieuwe jumpkes gedaan. Super dus! Iedereen content!
Snel met de hele bende naar boven naar de chalet van het hotel om aldaar onze picknick te nuttigen. Onderweg op de skilift konden we reeds de geur van vers gebakken worstjes ruiken! Deze werden dan ook door groot en klein in dank aanvaard tussen onze reeds voorgesneden franse broden.
Na het eten zochten de kinderen nog even de diepergelegen poeder op.
De walrus op de rots is niet een gevallen dochter maar wel een bevallige, uitrustende, zeemeermin. 
In de namiddag mochten de ouders onder begeleiding van Gilles, één van de nieuwe garde OZ monitoren die aardig met een snowboard overweg kon (!), de wegen naast en tussen de pistes gaan verkennen. Alhoewel we zelf niet vies zijn van ons af en toe naast de piste te begeven waren de tochtjes van Gilles net iets meer, net iets langer, net iets dieper. Waarvoor dank!
's Avonds nog een plonske in het lokale zwembad met de meisjes en de dag kon weer bijgeschreven worden in het archief onder 'perfecte dagen'

Geen opmerkingen: