dinsdag 3 januari 2012

Orcieres, dag 1

maandag 2 januari
na een nieuwjaarsdag in de auto door te brengen kwamen we, tegen alle verwachtingen in, redelijk vroeg op onze vakantiebestemming aan. Orcieres in Frankrijk. Ruim op tijd om ons in te schrijven alsook om de dochter haar skimateriaal op te pikken.
Kleine kamertjes maar wat een prachtig uitzicht, morgen een foto, beloofd!
Na de sneeuwstorm van vandaag heeft het uitzicht al net iets minder charme daar ons klein kamertje nu volstaat met natte spullen. Een droogrek met zompige kleren, jassen en fleecen aan de kapstok, de dochter haar skijas over de spiegel, handschoenen en buff op de verwarming, rugzak op de stoel voor verwarming en snowboard in de douche.
Klein dus. Mais bon, gelukkig zijn de dochter en ik uit het verleden wel gewoon om hetzelfde bed te delen dus dat viel gelukkig wel mee, al moest ik vannacht wel af en toe de dekens terugeisen!

sneeuwstorm dus. Niet echt storm, maar wel veel sneeuw. Op enkele uren tijd viel er vlotjes 40 centimeter uit de lucht. De namiddag was dan ook geen pretje, noch voor de kinderen noch voor ons, om de piste te onderscheiden van de sneeuwwolken. Dieptezicht nihil, vertezicht beperkt tot twee paaltjes, diepsneeuw van boven aan de piste tot beneden.
Zalig voor ons, iets minder voor hen.
Tegen halfvier hield het kleine grut het voor bekeken. Dochter met de navette terug naar het hotel, papa tevoet.Kinderen kregen namelijk voorrang en plus was papa op zijn snowboardboots net iets mobieler dan de dochter op haar skibotten.
Na twintig minuten onder een warme douche en droge warme kleren kon prinses weer op oorlogspad en werden andere kamers onveilig gemaakt. Dit gaf mij de kans om nog wat verder te lezen in mijn boek 'loopblessures voorkomen'. Gezien de vele sneeuw en het ontbreken van een fitness ruimte zal lopen er deze week voor mij vrees ik niet bij zijn. Jammer maar dan zullen we een extra pistje moeten boarden, niewaar?

Dochter gaat deze week voor brons, althans dat hoopt ze. morgen voorspellen ze mooi weer, en dat hopen wij dan weer van harte.
to be continued, vanuit Orcieres, frankrijk,
uw snowboardende reporter.

Geen opmerkingen: