zondag 18 november 2007

weekend


't is weeral voorbij. Kort, koud en krachtig!

vrijdagavond gaan zwemmen in braschaat. 't blijft ongelooflijk wat zo'n kleine meid op korte tijd aan 'durf' bijwint. onderwater zwemmen, van de kant springen in het diepe en ineens beginnen zwemmen, op haar rug zwemmen zonder bandjes, ... Super!
Zaterdag weer veel te vroeg wakker, mischien zat dat hoestje er wel voor iets tussen. Acht uur, ganzebord, kleuren, toostjes als ontbijt. Rustig in bad, vervolgens op haar fiets naar het winkeltje voor wat beleg, brood en een zaterdagse krant. Na enige aarzeling volgt dan toch ook de dansles bij juf Niki. Me dunkt dat het tempo toch wat hoog ligt, de muziek toch wat hard staat, de groep toch wat groot is, de 'commerce' stilletjes aan de bovenhand krijgt. 't Zal waarschijnlijk 't laatste kwartaal zijn. De roep naar juf Katrien krijgt stillaan de bovenhand. Wat las ik daarstraks in de krant? Er bestaan geen slechte ervaringen, alleen maar lessons learned!
Vervolgens naar huis, de Sint op tevee! nostalgie, waar is de tijd dat de sint nog enkel en alleen in Nederland aankwam ...
Nu is de Ketnet band van de partij, een resem BV's al dan niet omgetoverd tot sint'helper, de burgemeester, den Bart, ... kortom anderhalf uur entertainment!
Vervolgens de bladeren buiten bijeenkeren, beetje met stoepkrijt kliederen, snel weer naar binnen want 'pff, toch wel koud buiten'
Nog wat lezen en voorlezen waarna er 's avonds brocoli met gebakken patatjes en hamburger op het programma staat.
Zeven uur en bedtijd! kindje moe ... en mischien kindje toch een beetje ziek aan het worden.
en inderdaad rond een uur of één moesten papa's net gewassen en ververste lakens er al aan geloven. Het teveel aan thee en santasapina kwam er vlotjes terug uit. geen nood, andere lakens en rustig verder dutten tot het vroege ochtengloren. En dat het vroeg was zullen we geweten hebben. Kwart voor zeven en papa mocht weer mee 'spinnetje' spelen!
Half acht beneden, zelfde ritueel. ganzebord, Uno, kleuren, ...
ontbijten met cornflakes en aardbijen. Vervolgens in bad en daarna computer spelletje (pijama sam ... zelfs ik moet hard mijn best doen om alles te vinden ... wordt vervolgd van de week want het is nog lang niet uit!)
Ondertussen mag ik een beetje lopen vloeken op mijn installatie van windows 2008 RC0 64 bit die iets teveel vast loopt naar mijn goesting. Mischien toch maar wachten tot we een paar versie verder zitten en voorlopig terug naar 2003R2 SP2 ofzo. Moet dringend werk maken van exchange 2007 ...
's middags, jawel, een nieuwe intrede van de goedheiligman! ditmaal met het vliegtuig, te deurne, en vervolgens in parade door berchem. Samen met Amber en Pieter en Julietje werden er snoepjes verzameld terwijl ondertussen de (reclame)stoet voorbijtrok. Als laatste praalwagen was daar dan eindelijk de Sint! 't mag gezegd worden, 't waren knappe zwarte pieten!
Nog een pateeke met de hele bende bij I&Y en vervolgens met ons toch wel snipverkouden kindje weer naar huis. Nog even kijken in de zetel onder haar deken, hapje eten, en vervolgens -na het obligate verhaaltje- naar bed.
Afwachten wat 'morgen maandag' gaat brengen!

Geen opmerkingen: