zaterdag 13 oktober 2007

zwem zwem zwem

gisteren zijn we gaan zwemmen in braschaat, elshout. normaal gaan we daar 's maandags na het school naar toe, maar nu zijn de dagen reeds lang genoeg en moeten we ze tijdens de week toch op zijn minst proberen om ze op een deftig uur onder de dons te krijgen ..Onverwacht echter bleek ze vrjdag nog vol energie te zitten en leek ons het vooruitzicht op een plonske best aangenaam! (we hebben nog even rondgebeld of er iemand mee kon maar last minute bleek dit niet zo evident tot spijt van de dochter; buurmeisje niet thuis, nichtje en neefje konden niet, vriendinnetje nam niet op, ex klasgenootje was niet bereikbaar ...)
Dus 't werd alleen met papa! eerst nog even in de file op de antwerpse ring, gezellig op zo'n vrijdagavond ...
vervolgens in een bijna verlaten zwembad, schuif af voor ons alleen, fonteinen, bubbels, versnellingen, etc, etc ...en jawel we konden nog steeds enkele meters 'alleen' zwemmen; Papa kei trots, glunder glunder

Vervolgens, lekker handig, eten in het restaurant!

zaterdag
wonder boven wonder. nooit eerder vertoond!
de dochter slaapt uit tot, jawel, half negen
ik herhaal (in hoofdletters) HALF NEGEN
eerst nog een half uur spelletjes spelen in bed alvorens we ons moeizaam uit ons warme nest heisen ... douchen aankleden en naar de bakker en boekenwinkel
de dochter wil de nieuwe cd van sarah bettens en papa wil gewoon de krant ...
Krant is natuurlijk, omwille van de speciale 'shine' actie, reeds lang uitverkocht maar wordt bijbesteld met de garantie dat we hem 's middags mogen komen ophalen. pistoletjes, koffiekoeken en een worstenbrood worden aangeschaft in het 'terug naar eden' winkeltje en tegen tien uur kunnen we alsnog ontbijten!

vervolgens naar Decathlon voor een trui/fleece, een badpak en een paar rubber laarzen. de laatste waren echter niet meer voorradig in de gewenste maat dus die moeten we ergens anders op de kop gaan tikken ...

Terug naar huis, vlug nog iets knabbelen en vervolgens naar juf Niki!

eerst nog vlug langs de boekenwinkel waar, in eerste instantie, stephanie ons moet teleurstellen want de nabestelingen worden pas dinsdag geleverd maar na enige twijfeling kregen we dan toch een exemplaar van een klant die ze die dag toch niet meer verwachtte; dank U stephanie! (dat ik pas donderdag weer in belgie was en dat tegen dan het nieuws van zaterdag reeds oud nieuws was gaf een klein beetje de doorslag maar we mochten het niet verder vertellen ;-) )

Dansen; tja ... het ging snel, heel snel ... te snel.
ik denk wel dat ze het leuk vind maar ze besteed te weinig aandacht aan de afwerking waardoor ze af en toe een draai te vroeg maakt, of te veel, of te weinig ...mais bon ... ze heeft weer veel bewogen en ze ziet haar juf heel graag.

Op naar de volgende activiteit; we gaan amber en pieter ophalen om, jawel, te gaan zwemmen. ditmaal gaat de rit naar Lier. Ook ditmaal file. Deze keer om mortsel in te geraken. man man, wat is dat een miserie ... enkele baan, korte lichten, tis er niet op verbeterd.
De waterperels is vooral bekend omwille van zijn wildwaterbaan! en ook hier oefende de dochter vlijtig haar schoolslag!
in het baantjesbad zwom ze enkele keren vijf meter en opeens zwom ze vlot tien meter, met haar hoofd boven water, zonder bandjes, helemaal alleen! Juf Karen zal trots zijn donderdag.
Na twee uur plonsen tussen wildwaterbaan, golfslagbad, baantjesbad, stroomversnellingsbad (veel te warm trouwens) en koud bad kon ik ze dan toch overtuigen om er uit te gaan na de belofte dat de spaghetti werd vervangen door zelfgemaakte pizza.

Op naar wilrijk dus alwaar van de beloofde hulp niet veel in huis kwam wegens net iets te moe (en spring op ketnet)
gelukkig voor papa omdat die dan vlug kon doorwerken. kwartiertje later stond de pizza in de oven. champignons, spekjes, tomaat en mozarella voor pieter, spekjes, mozarella, tomaat en mais voor amber en voor de dochter alleen spekjes!
daarover nog lekker veel kaas, twintig minuten in de oven en smullen maar.




Vervolgens de tweeling naar huis, de dochter naar bed en papa nog effe stukje krant lezen met een koffietje met iets erbij ;-)


Geen opmerkingen: