vrijdag 11 juli 2008

overzichtje trip canada

Hoe ziet onze trip eruit?
Zaterdag vertrekken we om 13:55 vanuit Amsterdam. We landen om 16u lokale tijd in Toronto. Aangezien ze daar zes uur achter staan is het ondertussen reeds 22u in den Belgique en zullen we waarschijnlijk geen sms’jes en dergelijke meer sturen. Gelieve dan ook niet ‘s morgens vroeg te bellen om te checken of we aangekomen zijn want als het voor jullie ochtend is, is het voor ons nacht! Dus, gouden regel, bel ons niet voor 15u Belgische tijd aub !!! (Met andere woorden, papa hoopt dat dochter daar elke dag super lang uitslaapt ;-) )
Zaterdag trekken we van de luchthaven verder naar het hotel waarna we waarschijnlijk na een kleine avondwandeling redelijk groggy in ons bed zullen belanden. Zondag dagje toronto; ontbijten in de plaatselijke Starbucks, bezoekje aan China Town, shopping mall mee pikken en uiteraard de CN tower een bezoekje brengen !
Maandag een georganiseerde (negen uur lange) daguitstap naar de Naigara Falls. Boottochtje met de Maid of Mysth ; bezoek aan, rond, onder, boven de fameuze wereldbekende watervallen ; eten in het kleine mijnwerkersdorpje aldaar ; etc …
Dinsdag auto oppikken en richting Kingston. Niet te verwarren met de woonplaats van wijlen Bob Marley. Kingston ligt aan de thousand Islands welke samen met Fort henry één van de mooiere atracties is in Ontario.
Woensdag rijden we door naar Glenmaple. Klein gehucht tegen Montreal.
Daar ontmoeten we enkele medereizigers en krijgen we een boerderij ter onze beschikking !
Kaartjes/brieven :
Clark & Isabelle McCuaig
tav Eline en Johan Sleeckx
Glenmaple Farms
County road 34, # 6003
Lancaster
Canada
Dit wordt onze uitvalsbasis tot het einde van onze trip.
Zaterdag, 19 juli, trekken we naar Montreal waar we nog enkele landgenoten gaan oppikken. Terrasje doen, hapje eten, mont'realaxen, ...
Zondag mischien, afhankelijk van het weer en de goesting, een daguitstapje naar Ottowa, de hoofdstad van Canada. Een kleine 120 kilometer rijden.
En dan, als alles geboekt geraakt, wat tot op heden nog steeds niet vastligt, trekken we enkele dagen naar de ecolodge. Een houten primitieve blokhut in Algonquin park. Geen stroom, geen gsm ontvangst, geen internet, geen auto’s, …
Tegen donderdag zijn we dan zeker weer terug op onze uitvalsbasis om alsnog enkele dagen aan het zwembad te kunnen doorbrengen alvorens aan de festiviteiten te beginnen. Zaterdag; D day; een lokale trouw met alles er op en er aan.
To be continued …

Geen opmerkingen: