vrijdag 25 juli 2008

Ottowawa

Zondag, 20 juli

Uitslapen is er wederom niet bij, de zon piekt al vroeg onze kamer binnen. Drie ramen en enkele spiegels weerkaatsen net voldoende IMAGE_381licht in de dochter haar ogen om haar snel wakker te kietelen. Snel  opstaan en Boons eten geven is de boodschap die papa krijgt. Goeimorgen canada.

De honden genoten gelukkig net zoveel van de aandacht als de dochter van de honden dus dat zal wel snel. Na een ontbijt met canadese cornflakes, banaan en yoghurt; rustig met ons getweetjes; werden er eerst nog wat oefenblaadjes  gemaakt. Als beloning een nieuw computerspelletje tijdens welke papa even de kans had om onze zakken opnieuw in te laden. IMAGE_385Daar we er enkele dagen op uit trokken dienden we niet alles mee te sleuren en mochten we een deel van de bagage tijdelijk achterlaten. Tegen ‘s middags kwamen onze reisgenoten waarna we onze rommel wegtasten, afscheid namen van Boons en we richting Ottowa trokken. (Foto: Het weerzien met Yves was hartelijk! Let U even op de combinatie Pick up truck – trailer – boot!)

Achterin gezeten met Yves, luisteren naar de wilde zwanen, verliep de tocht naar ottowa voorspoedig. Met isabelle als copiloot en mieke als gids, zij hadden ottowa al een keertje bezocht met A&A, waren we dra in hartje city waar ons schitterend hotel lag. Van daaruit trokken we te voet het ‘t stad in. Mooi, echt heel mooi. Rustig, net zoals in Toronto. grote straten, ruim, proper. Nadat de dochter haar eerste ijsbol tegen de grond had gemikt en ze haar tweede had weggelikt bereikten we via enkele monumenten en winkelstraten de befaamde rideaux. indrukwekkend hoe ze de sluizen nog manueel bedienen.IMAGE_386 IMAGE_388

Geen foto’s getrokken met de gsm maar wel met de camera. Deze zullen spoedig ook ergens online te bekijken zijn :)

Vervolgens nog ergens op een mooi binnenplein een pizza gegeten, gezellig buiten met de hele bende. Terwijl de rest nog gezellig nageniet van een dessertje besluiten wij van op onze schreden terug te keren en nog een plonske te doen in het ‘hotel’zwembad. Blij dat we het het gezien hebben, keren we ons daarna nog eens lekker om in ons luxe bedjes dromend van onze trip die er aan staat te komen.

Geen opmerkingen: